به گزارش راهبرد معاصر ، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور عصر روز چهارشنبه در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی در جمع سفرا و روسای نمایندگیهای خارجی با اشاره به چهلمین سال پیروزی انقلاب گفت: مردم ایران توانستند مبارزات علیه رژیم پهلوی را با پیروزی به اتمام برسانند در حالی که رهبر این ملت شانزده سال در تبعید به سر میبرد.
روحانی با بیان اینکه پیروزی انقلاب اسلامی الگویی برای دیگر کشورها بود گفت: دشمنان توطئههای زیادی را علیه ملت ایران انجام دادند. انقلاب اسلامی ایران انقلابی بدون هرگونه وابستگی به خارج و انقلابی کاملا داخلی و کاملا مردمی بود. در جهان دوقطبی آن زمان، در این کشور شاهد بودیم مردم ایران نهضت و انقلابی را علیه دست نشاندگان یک ابرقدرت به نام آمریکا به پیروزی رساندند. مردم ما بدون پشتیبانی خارجی و با قدرت، فداکاری، ایثار و وحدت توانستند بر یک رژیم تا دندان مسلح در کوتاهترین زمان و کمترین خونریزی به پیروزی دست یابند.
روحانی در ادامه افزود: این پیروزی در حالی رخ داد که رهبر این انقلاب به خارج از کشور تبعید شده بود. در طول ۱۶ سال نهضت اسلامی، امام خمینی ۱۴ سال را در کشورهای ترکیه، عراق و فرانسه گذراندند، این پیروزی باعث امیدواری ملتهای منطقه و زلزلهای تکاندهندهای برای آمریکا و صهیونیسم بود . این در حالی بود که ملت ایران دربرابر انواع توطئهها که عمدتا توسط آمریکا و صهیونیسم طراحی شده بود، به پیروزی رسید.
رئیس جمهور در تشریح توطئههایی که علیه ایران طراحی و اجرا شده بود، گفت: اولین توطئه دشمن در ماههای اولیه انقلاب برای تجزیه انقلاب بود، دومین توطئه، کودتا بود که دشمن در آن ناموفق بود، سومین توطئه، جنگ تحمیلی علیه ایران بود که در طول ۸ سال باز هم ملت ما پیروز شدند، چهارمین توطئه تحریم نابهجا و ظالمانه علیه ایران بود.
وی در ادامه افزود: آمریکاییها به خاطر از دست دادن یک متحد بزرگ خود در منطقه علیه ابرقدرت شرق تمام امکانات خود را در این ۴۰ سال به کار گرفتند و در تمام این صحنهها دشمنان انقلاب ناموفق بودند، دلیل آن این بود که محاسبه آمریکا نسبت به ملت ایران چه قبل و چه بعد از پیروزی انقلاب محاسبهای ناصحیح کرده بودند.
روحانی با بیان اینکه آمریکا قبل از پیروزی انقلاب فکر میکرد که با رژیم شاه ملت ایران را شکست میدهد، گفت: دشمنان ایران در روزهای پایانی در فکر کودتا در ایران بودند که ارتش ایران زیر فشار آنها نرفت. دشمنان نظام فکر میکردند با جنگ تحمیلی و سلاحهای کشورهای مختلف میتوانند بر ملت ایران پیروز شوند، اما در تمام مقاطع دچار اشتباه بودند.
وی در ادامه افزود: مردم ایران در ۴۰ سال گذشته در همه فراز و نشیبهای انقلاب، انتخاب راه درست خود را به جهانیان نشان دادند، ما قربانی تروریسم، سلاح شیمیایی، و انواع توطئههاعلیه ایران در منطقه هستیم، در همه مراحل؛ مردم ما با تکیه بر توانمندی داخلی خود توانستند بر مشکلات فائق بیایند، ویرانیهای جنگ را بازسازی کنند، آثار تحریم را از بین ببرند و در همه شاخصها موفقیتهای بزرگی را به دست بیاورند.
رئیس جمهور با بیان موفقیتهای ایران، گفت: ایران در شاخصهای انسانی، علم و دانش، بهداشت، علوم تحصیلی، تحقیقات و فناوریهای نوین به موفقیتهای بسیار بزرگی در این ۴۰ سال دست یافته است که قابل مقایسه با قبل از انقلاب نیست؛ در عین حال این ملت نشان دادند؛ ملتی هستند که به تعهدات خود پایبند بوده و پشتیبان ملتهای منطقه هستند. علیرغم اینکه صدام به کشور ما تجاوز کرده بود، ما کشوری بودیم که به مردم عراق در زمان حمله ائتلاف پناه دادیم.
رئیس جمهور در ادامه افزود: علیرغم اینکه برخی از کشورهای منطقه به صدام کمک کرده بودند، ما اولین کشوری بودیم که حمله صدام به کویت را محکوم کردیم. قبل از کشورهای شورای همکاری خلیجفارس، ما این تجاوز را محکوم کردیم. ما کشوری بودیم که به مردم کویت در روزهای سخت پناه دادیم و هیچگاه نه در این ۴۰ سال و نه در دهههای قبل از آن قصد حمله و تجاوز به همسایگان یا کشورهای دیگر نداشتیم و هرگاه همسایگان ما از ما کمک خواستند بدون چشمداشتی به کمک آنها شتافتیم، نه به فکر آن بودیم که کمکهای خودمان را به ارقام و اعداد مالی تبدیل کنیم و حسابهای پسانداز آنها را محاسبه کنیم.
وی با بیان اینکه آمریکاییها در ائتلاف علیه صدام به ظاهر به کویت کمک کردند، گفت: قبل از هرچیز آمریکا حسابهای مالی کویت و عربستان را مورد محاسبه قرار داد و این کمکها را با حساب مالی مقایسه کردند. ما همیشه کشوری بودیم که با کل کشورهای منطقه روابط تاریخی و فرهنگی داشتهایم. نفوذ ایران در این منطقه نفوذ فرهنگ بزرگ اسلامی ایرانی در منطقه است. ما در طول صدها و هزاران سال با مردم عراق، ترکیه، سوریه، لبنان، کشورهای قفقاز و آسیای میانه، با مردم افغانستان و پاکستان و با کشورهای جنوبیمان و شمال آفریقا و شبه قاره هند همواره به عنوان عمق راهبردی فرهنگ این سرزمین و این منطقه بودیم.
روحانی در ادامه افزود: همیشه ایران از آغاز اسلام تاکنون به عنوان اسلام معتدل در این منطقه و جهان معرفی شده است، هیچگاه ما در پی تفکر افراطی نبودیم و هر کجا که اسلام از طریق ایران وارد شد، اسلام معتدل را در سطح منطقه و جهان نشان داد. اگر حمایت ایران از مردم عراق و سوریه نبود، امروز شاید شاهد سرنوشت دیگری برای بغداد و دمشق بودیم. اگر حمایت ایران از افغانستان در طول مبارزاتش برای استقلال نبود، شاید شاهد شرایط جدیدی در این منطقه بودیم. هر کشوری از ما کمک خواست از عراق و سوریه و لبنان تا یمن حتی افغانستان و قطر به یاری او شتافتیم و هیچگاه توقع خاصی جز کمک و تعاون به همسایگانمان، برادرانمان و دوستانمان نداشتیم.
رئیس جمهور درباره پایبند بودن ایران به تعهدات خود، گفت: ما نشان دادیم که اگر با دنیا تعهدی کردیم، پای تعهد خود میایستیم ولا اینکه در امضای تعهد بسیار دقت میکنیم و به جزئیات آن توجه میکنیم، اما زمانی که امضا کردیم پای آن امضا میمانیم.
روحانی درباره توافق هستهای، گفت: توافق هستهای ما با ۶ قدرت بزرگ جهان یکی از نمونههای تعهد ایران اسلامی در سالهای اخیر بود. ما از دیگران در اجرای این تعهد دقیقتر، سریعتر و بهتر عمل کردیم و هیچیک از تعهداتمان را زیر پا نگذاشتیم، این تعهد را سازمان بینالمللی آژانس بارها و بارها به صراحت بیان کرده است، در این آزمایش تاریخی آمریکا دچار شکست شد؛ امضا و تعهد خود را زیر پا گذاشت و به دلایل واهی برای خود برای ملت ایران و ملتهای منطقه، شرکای ایران، شرکتهای اقتصادی، تجاری منطقه و جهان برخلاف همه مقررات مشکل آفرید.
اروپا در اجرای تعهدات خود بسیار ناکارآمد بود
وی در ادامه افزود: علیرغم تخلف آمریکا و علیرغم اینکه اروپا در اجرای تعهدات خود بسیار سست و ناکارآمد بود، ما به تعهدات خود عمل کردیم، این به معنای آن است که اخلاق و تعهدات اخلاقی و سیاسی برای ملت ایران بسیار حائز اهمیت است؛ علیرغم اینکه در منطقه سخت و مشکلی امروز زندگی میکنیم، امنیت ما در سالهای گذشته از کشورهای بزرگ جهانی و صنعتی بیشتر بوده، در مقایسه با حوادث ناامنی در ایران و در مقایسه با اروپا، فرانسه، انگلیس، آلمان، بلژیک و حتی آمریکا امنیت ایران از همه این کشورها برتر و بالاتر بود. این به آن معناست که این ملت برای اهداف ملی خود و برای اهداف منطقهای و انسانی و جهانی خود همواره همه توان و تلاش خود را به کار گرفته است.
رئیس جمهور با بیان اینکه شعار ایران در سیاست خارجی عدم تجاوز به دیگران و عدم پذیرش ظلم و تجاوز بوده است، گفت: این به این معناست که به دیگران سلطه نداشته باشیم و سلطه دیگران را نپذیریم، با دوستانمان، مسلمانان جهان برادر باشیم و برای هر آنکس که دست ظلم با ما ندارد، دارای هر دین و مذهبی است، با او بتوانیم به بهترین شیوه عمل کنیم و روابط حسنه و دوستانه داشته باشیم. شعار ما خاورمیانه عاری از سلاح هستهای و سلاح کشتار جمعی است، این را بیش از ۴۰ سال است که بر آن پافشاری کردهایم.
خاورمیانه برای خاورمیانه است
روحانی با تأکید بر اینکه شعار ما "خاورمیانه برای خاورمیانه است"، گفت: شعار ما این است که حضور نیروهای خارجی در منطقه و مداخلات آنها در این منطقه پایان بپذیرد. شعار ما جهان عاری از خشونت و افراطیگریست و بر این شعار تأکید کردهایم و تأکید خواهیم کرد. شعار ما روابط دوستانه با همه جهان است حتی آمریکا هم اگر توبه کند و از مسیر گذشته خود برگردد و محاسبه دقیق انجام دهد و در برابر مداخلات گذشتهاش در ایران عذرخواهی کند و حاضر باشد عظمت و کرامت ملت ایران و انقلاب بزرگ اسلامی ایران را بپذیرد و با احترام با مردم ما سخن بگوید، ما باز هم آمادهایم حتی با آمریکایی که سالیان دراز بر ما ظلم روا داشته است، بازگشت او و توبه او را بپذیریم.
وی با بیان اینکه ما ملتی هستیم که روابط دوستانه و انسانی را با همه ملتهای بزرگ تاریخ خواستاریم، گفت: ما در پی روابط حسنه با جهان در چهارچوب مقررات بینالمللی هستیم و مطمئن هستیم راه آمریکا و مسیری که آمریکا انتخاب کرده است، به جایی نخواهد رسید.
رئیس جمهور با بیان اینکه آمریکا به اهداف ناصحیح خود دست نخواهد یافت، گفت: آمریکا در طول این یک سال گذشته با همه توان در پی فشار بر مردم ایران و تحریم برای ایجاد یأس و نابسامانی و پریشانی در این منطقه و در این کشور بود. ملت ما امروز از همیشه متحدتر و مقاومتر دربرابر آمریکا و دشمنانش است. حتی اگر دغدغه آمریکا در این منطقه برای اسرائیل است، این هم باید بگوییم تا ملت فلسطین به سرزمین خود بازنگردد امنیت برای این منطقه و برای سرزمین فلسطین تاریخی تضمین نخواهد شد.
وی در ادامه افزود: امنیت را اگر آمریکا حتی برای اسرائیل میخواهد، آن زمانی امکانپذیر است که مردم فلسطین به سرزمین خود بازگردند و در یک دموکراسی و در یک آراء عمومی آنچه نظر مردم است، در آن سرزمین عمل شود. راهحل منطقه راهحل دموکراسی، احترام به آراء مردم است، ما میتوانیم با وحدت و اتحاد، یکپارچگی، بدون خونریزی و بدون آنکه افراطگری را در منطقه حل کنیم. آنهایی که القاعده، داعش، طالبان و مشکلات را در این منطقه به وجود آوردند در فکر آن بودند که نوعی انقلاب اسلامی تغلبی در این منطقه دربرابر انقلاب اسلامی واقعی در ایران بسازند و خوب فهمیدند اشتباه بزرگی را مرتکب شدهاند.
روحانی با بیان اینکه افراطیگری راه نجات منطقه، عدالت، صلح و ثبات نیست، گفت: راه نجات اعتدال است، ما ملتهای منطقه و جهان بدون اعتدال، بدون احترام و بدون آنکه به حقوق یکدیگر معترف باشیم، نمیتوانیم به اهداف بلندمان دست یابیم. در طول ۴۰ سال ما خواهان صلح، ثبات، امنیت این منطقه و جهان بودیم باز هم همین اهداف بلند را ادامه خواهیم داد. این انقلاب و این نهضت بر مردم ایران، مردم منطقه، مردم جهان مبارک باد.